Americký sen (77)

7. 04. 2017 17:30:44
Příběh na pokračování. Autentické životní osudy české emigrantské rodiny v Československu, Rakousku a USA v období od roku 1976 do současnosti. Životní výdobytky a pozvánka do U.S.A. Vancouver, léto 1994.

23. června. Ahoj Ingrid, včera přišel dopis od tebe s fotkama, už jsem měla jeden dopis napsaný, ale píšu nový, protože starý stejně za nic nestál.

Myslím, že by bylo nejlepší, kdybys ta dřeva pěkně ofotila na 4x5 formát, kamery můžou být staré a pěkně fotit. Vyplnila bys negativy a nechala to vyvolat a poslala bys to tady a já bych udělala katalogy a poslala bych je zde a odnesla osobně do galerií, každý list by měl copyright. Myslím, že by se dobře prodávaly i samotné obrazy tvých dřev. A dřeva by zůstala u tebe doma a když by zde někdo měl zájem o originál, což předpokládám, domluvila by ses sama a nebo přes mne. A mohla bys vystavovat a zároveň prodávat ty obrazy dřev. Napiš, co si o tom myslíš. Jestli s tím souhlasíš, můžu ofotit reliéf, cos dala Václavovi, abys viděla, co myslím, a poslat na ukázku. Napiš o tom.

Velice ráda bych byla, kdybyste přijeli, museli bychom mít povolení z našeho paneláku, což bych rychle zjistila. Můžou ubytovat jen určitý počet lidí na čtvereční plochu, jinak porušují zákon. To je velká nevýhoda všeho rentování, pořád si na to nemůžu úplně zvyknout. Taky letenky bychom nemohli koupit, protože jsem ztratila práci a z focení svateb pro company nic nebude zřejmě – pracovala jsem od dubna a ještě jsem neviděla dolar, poslala jsem to k soudu minulý týden. Zjistím, kolik stojí letenky a co bychom mohli udělat, abyste mohli přijet a napíšu co a jak. Václav přišel z práce a říká, co oči nevidí, srdce nebolí, to mluvil o tom rentování a myslí si, že tady můžete být O.K. v tomto bytě. Američani velice kradou, dnes nám zase někdo ukradl noviny, ale skoro jsem tomu člověku viděla do tváře, protože měl dneska smůlu a kradl zrovna, když jsem pouštěla kočku Macka ven, byl to chlap! Musím si koupit karabinu, to je teď zde velice v módě, a pěkně ho příště poprasit od pasu dolů. Kola se nám zde ztratila dvě, hned když jsme se sem nastěhovali, asi dva dny od sebe.

Krajina je zde ale překrásná, to uvidíte. Vypadá to, že se tady dostane čistý průmysl, což by bylo dobře, protože ty papírny opravdu smrdí, i když máš pěkný výhled. Ve městě, kde je teď papírna, se staví hned dvě lepší místa, kde by děcka mohla pracovat, až vyrostou.
Ingrid, odepiš mně brzy ohledně toho reliéfu, co má Václav zde. Když bych to fotila, bylo by nejlepší, abys to měla podepsané vepředu. To bych mohla dostat ten podpis ze strany reliéfu a přenést ho dopředu nebo bych mohla podepsat hotové fotky, nebo bys mohla poslat pěkný podpis na papíře a já bych ho tam našupla. Napiš.

Viki

P.S. Ingrid, „vyplnit negativ“ myslím využít negativ tak, aby obrázek byl přes celý negativ. Dá se to pěkně udělat, když máš kameru na 4x5 negativ. Kdybys fotila na černobílý film, mohla bys negativy vyvolat sama doma. Dají se pak udělat na barevný papír. Nebo částečně vybarvit. Nebo nechat černobílé. Když by negativy byly barevné, dají se taky udělat černobílé, ale obraz není tak kvalitní jako originální černobílý negativ. Výhoda barevného negativu by byla ta, že barvy obrazu by celkem odpovídaly barvám originálu.

16. července. Ahoj Ingrid, se stavbou jsme nezačali a nezačneme až možná do konce roku. Mám rozmyšlený návrh většinou v hlavě a několik náčrtů. Během měsíce bych mohl nakreslit pořádný plán. Potom chci vyrobit model a konečné výkresy, se kterými objedu tesaře, kteří se specializují na trámové konstrukce domů. Předtím se ještě musím postarat o studnu. Přijeďte! Mám málo času a pomoc se nám hodí, nejlíp s modelem domu a studnou. Soused vrtal 150 metrů – až k hladině řeky – studna ho stála 20.000 USD. Takovou studnu bych nerad opakoval, zvláště, že těsně za hranicí pozemku je pramen. Zkusím proutkaře, pokud něco najde do 20 metrů hloubky, zkusil bych naráženou studnu.
Letenky obstaráme! Budu se snažit koupit letenky s odletem kolem 28. srpna na 2-3 týdny z Vídně a zpět. Ceny letů mají velký rozsah závislý na poptávce: budu se snažit koupit nejlevněji a proto datum a trvání je jednom odhad. Vzal bych konec srpna, abychom mohli navštívit Portland, Oregon a Washington dohromady – mám 1 týden dovolené. 7. a 8. září jsem na služební cestě do Idaha. Letenky nechám doručit na vaši adresu.

Václav

Autor: Bohdan Koverdynský | pátek 7.4.2017 17:30 | karma článku: 14.63 | přečteno: 236x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Poezie a próza

Miroslav Pavlíček

O fotbalových legendách, paní Štěpánkové a pomíjivosti

Kdybych se narodil před sto lety... No, abych řekl pravdu, někdy mám pocit, že se tak opravdu stalo.

27.3.2024 v 12:58 | Karma článku: 13.84 | Přečteno: 181 | Diskuse

Iva Marková

Ženy

....................................................................................................

26.3.2024 v 22:53 | Karma článku: 9.48 | Přečteno: 190 | Diskuse

Marek Ryšánek

Způsobem bytí byl roven Bohu - Květná neděle.

Lidské dějiny jsou plné příkladů nejrůznějších vládců a vůdců. Ti ovládáni ctižádostí rozpoutávali války, štvali lidi proti sobě. Mysleli, že jim to přinese štěstí, věčnou slávu. Zůstali po nich statisíce, miliony mrtvých.

26.3.2024 v 20:23 | Karma článku: 4.87 | Přečteno: 121 | Diskuse

Jana Péťová

Fluktuace každodennosti

Fluktuace každodennosti - Proměnlivost. Nepředvídatelnost. Dynamika. Rozmanitost. Odlesky radosti překvapení a lásky. Nástrahy a výzvy.

26.3.2024 v 11:08 | Karma článku: 10.42 | Přečteno: 184 | Diskuse

Pavel Liprt

Narozeninová ženuška má

Narozeninový věk se přece u dámy neříká, to bych byl opravdu hrozný nešika, můžete však snadno vyčíst z této básně, že je mi s mojí ženou už mnoho let krásně.

26.3.2024 v 11:07 | Karma článku: 13.36 | Přečteno: 437 | Diskuse
Počet článků 118 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 332

Bezpečnostní analytik a občasný publicista.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...