Americký sen (69)

17. 03. 2017 5:39:27
Příběh na pokračování. Autentické životní osudy české emigrantské rodiny v Československu, Rakousku a USA v období od roku 1976 do současnosti. Transamerikána. Beaverton, 18. srpen 1991.

Ahoj Ingrid, přeju všechno nejlepší k narozeninám – dej o sobě vědět aspoň lístkem. Jsem v Oregonu měsíc a dva dny bez Václava – pracuje v Massachusetts, posílám mu noviny a on si hledá práci zde, já také si hledám práci zde. Je mi bez Vaška celkem zle, docela jsme se sžili (oklepali si rožky), děckám chybí velice taky. Posílám tři fotky – stěhování bylo náročné na svaly.

Václav musel odletět 16. července, byt jsem měla od 25. července (stanovali jsme ve Washingtonu). S nejtěžšími kusy nám pomohl Václavův kamarád z Portlandu. V jeho sklepě stále ještě jsou lodě a dva těžké kusy – pracovní stůl a myčka nádobí. Václav bydlí na Clark Street, Winchester. Nemyslím, že měl čas ti napsat. V Oregonu bydlíme na Mueler Dr. v Beavertonu. Bydlíme ve druhém poschodí. Na balkón jsme si dali kytky, ale zahradu to nahradí jenom trošku (na Exeter už jsem za těch osm let měla divoké lilie sem a tam, lilie zahradní tam a sem, begónie, jiřiny, petrklíče, bledule – pořád něco). Bydlení je lepší – v létě chladno uvnitř a v zimě zde bude počítám tepleji. Což na Exeter bylo naopak – v horku vedro uvnitř, v zimě mráz uvnitř. Platíme zde 750 USD za měsíc, což je hodně na Oregon (v Massachusetts jsme platili 850 USD za dvě ložničky, zde jsou tři menší, kde jsou poskládaná děcka – já spím s Destiny).

Špatně si zvykám na nové okolí – nejsou zde žádné staré domy. Město Portland je celkem pěkné, centrum je velmi pěkné. Zdá se mi, že se tam žije klidněji než kdekoli ve městě větším, kde jsem byla – v Americe myslím. Myslím, že jsem ti psala, že kocour Dusty sem s námi dojel. Mnohokrát jsme si mysleli, že už nás a kočovného života má dost. On ale zase vždy přišel. Ráno jsme ho našli ospalého za matracema na přívěsu, spal tam na koberci s vůní domova.

Za deset dnů jsme dojeli do Portlandu, vyložili jsme věci u Terryho a jeli s kocourkem stanovat do Washingtonu (hledali jsme byt či dům – měli jsme na to čtyři dny – než Václav odjede – mně by nikdo nic nenajal samotné). Kocour teprve po vyložení známých věcí začal být nešťastný a přestal všemu rozumět, bydlení ve stanu se mu moc nelíbilo, všecko co znal, bylo pryč. Dva dny nepřišel „domů“ a po dlouhém volání a prošení ho Luisa našla, zanedbaného kožucha, asi ani nejedl, to bylo vidět. Po této krizi chodil k nám spát do stanu, byl tam vždy stočený do klubíčka. Zase se začal olizovat a česat.

Děcka se rozveselila trochu teprve dneska, já eště ne. Škola začíná 3. září, v úterý. Bude je rozvážet autobus. Jsem ráda, že já nemusím autem – je to daleko, auta jen fičí okolo. Honzík dneska napsal dopisy kamarádům do Massachusetts a udělal si rozvrh hodin. Má rád pořádek, změny ho narušují velice. Včera brečel, že zde Václav není „I need to talk with him, you know.“ Z okna vidím do lesa, není zde vedro jako v Massachusetts.

K Honzíkovi: Známka, že si zvyká a Luisa taky píše a Destiny je pořád ještě venku s novou kamarádkou. Byli jsme u moře zde 1x, ale na špatném místě. Z Portlandu je to asi 60 mílí. Cesta je mezi poli a lesy. Tři hory byly holé, s pařezy vysokými. Zrovna jako jehelníček. Což mi připomnělo, že musím našít ještě kalhoty do školy pro Hanu.

Prozatím se nám daří celkem dobře, tak tak. Václav hodně investuje do zlepšováků, budu muset zase do práce. Snad nějaký zlepšovák vyjde. Ráda bych měla malou farmu někde v klidu. Doufám, že pak přijedeš. To už budu stará bába. Budeš chvíli malovat a já fotit (?). Jenom trochu klidu, pro oči. A nic co se jenom musí udělat a sežere to skoro celý život. Čao, čao, čao!!! To mi bude asi 55 let, zlatý věk.

Viki

Autor: Bohdan Koverdynský | pátek 17.3.2017 5:39 | karma článku: 12.89 | přečteno: 360x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Cestování

Klára Žejdlová

Italské Velikonoce? V mých vzpomínkách to jsou přátelé, rodina…a obžerství

I když to obžerství bylo prokládané dlouhými procházkami. Aby nám vytrávilo. A abychom nasbírali ingredience pro další vaření...

27.3.2024 v 14:48 | Karma článku: 19.26 | Přečteno: 434 | Diskuse

Miroslav Semecký

Nacházíte ve Španělsku? Používáte aplikaci Telegram? Zpozorněte!

Oblíbená komunikační aplikace ve Španělsku končí. Bude vypnuta (zablokován přístup) v řádu několika následujících hodin. Soudce Národního soudu Santiago Pedraz vydal rozhodnutí, ve kterém nařizuje mob..

23.3.2024 v 17:51 | Karma článku: 17.12 | Přečteno: 581 | Diskuse

Jan Vaverka

Bolívie - 6. díl: Den v La Pazu

La Paz je město jako žádné jiné. Dvoumilionová aglomerace sahající až nad 4000 metrů nad moře, ulice jsou strmé, propojené lanovkami, a kolem obrovská kulturní a sociální diverzita.

22.3.2024 v 8:20 | Karma článku: 16.35 | Přečteno: 231 | Diskuse

Aleš Gill

Střípky z KLDR - Díl 26. - Návrat do paralelního vesmíru

Jsou to téměř dva roky od mého posledního článku o KLDR, a téměř tři roky od mé druhé cesty za nejželeznější oponu, jakou si lze představit. A protože informací z KLDR je kvůli uzavřené hranici málo, mohli bychom se tam vrátit.

19.3.2024 v 8:52 | Karma článku: 16.04 | Přečteno: 473 | Diskuse

Libor O. Novotný

Víkend na bitevním poli ve Waterloo

Chcete důkladně pochopit politické a společenské souvislosti, které vedly k porážce Napoleona, případně se vžít do bojů rozhodující bitvy u Waterloo? Památník bitvy na jejím původním místě vám to umožní.

18.3.2024 v 15:00 | Karma článku: 13.22 | Přečteno: 207 | Diskuse
Počet článků 118 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 332

Bezpečnostní analytik a občasný publicista.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...