Bohdan Koverdynský

Americký sen (100)

21. 06. 2017 8:24:16
Příběh na pokračování. Autentické životní osudy české emigrantské rodiny v Československu, Rakousku a USA v období od roku 1976 do současnosti. Společnost spících motorů. Vancouver, 13. duben 2003.
Ahoj Rapotínští a odjinud, konečně píšu, zrak slabý a milé 7:08 PM přítmí s výhledem na dvě auta sousedova, jeden je přikrytý plachtou 8 let, tak jsme přikryli plachtou velkou Dodge (abychom se tolik nelišili od okolí a taky kočky tam dovnitř chodí spát a sedí na střeše asi 4 metry vysoko); je druhým rokem v opravě a vše se daří, jen není čas. Je to ono velké auto, se kterým jste jezdili, teda ty Franto, Ingrid, Milan si toho ještě užil – pohodlí a rozhled!

Teď je zde vše v květu a tráva po kolena, kdyby ji nikdo nesekal. Sečou Václav a Honza, kosou Václav a němou sekačkou Honza. Václav zase suší seno pro své miláčky koně! V Maple View jsme odklidili ostružiny z údolíčka okolo stanu, hlavně Honza skoro 100% sám se do toho úporného porostu pustil, s úspěchem to taky dokončil, včetně vykopání kořenů. Václav byl zpočátku smutný, že je tam teď moc vidět a je to pravda – hned letadla kroužila „AHA! TO JE TAM!“, ale už je to omrzelo, benzín je drahý a nic se nemění, tak je to nuda pro ně.

Destiny zřejmě na podzim půjde studovat do Pullman ve východním rohu státu Washington, u hranic s Idaho. Luisa tam taky může, ale řekli jí, že tam nemají moc dobrý program na matematiku. Čeká na odpověď ze Seattle, Washington, kam by ráda šla.

Honza nastudoval programovací jazyky a odesílá resumé, pracuje na svém „PROJECT“, jak to nazývá, chodí na Linux schůze a cokoli se někomu nedaří z hardware, to spraví. Holky mu někdy platí za práci – Luisa je mu „v dluzích“ 180 USD! Za přípravu školní práce, přípravu a opravu přístrojů, atd.

Posílám fotky z našeho života běžného. Těšíme se velice na B. A J., rychle musíme vše zvelebit v Maple View! Říká Destiny. Ona by ráda letěla s nima domů do Česka do Rapotína na chvíli. Bylo by to možné? Toto léto bude mít volné, pak už bude v Pullman, říká, že 9 let na PhD, jinak ne! Oba koně si tam chce odtáhnout, podívejte se na fotku říká, místo je tam a že neprší. Václav a já bychom ji rádi pustili, aby měla trochu změnu z klidu – bez té cyklistiky přes Evropu. Říkala posledně, že se jí nejvíce líbila Česká republika, slunko že je bílé a pálí a obloha je jiná, jako v pohádce prý.

Václav teď zrovna dělá daňové papíry, je taky nastydlý a posmrkává, pokašlává a papírů je hromada velká, jeden založíš a jejda, kde je tento číslo 1135, aha tu je, chceš víno? Ne. Chceš mlíko? Ne. Chceš aspirin? Kde je 1025? Tam je, ne....

V Maple View bylo vedro, kroupy, déšť, slunce s modrou oblohou a přišli jsme asi před dvěma hodinami. Koupila jsem si 4 kuřátka a všechna se mně vydařila, mají peří a zavírám je na noc na klíč, aby je nesežral pes či kojot.

Už radši popíšu fotky a odešlu dopis. Jak je Ivanka? Dohnala všechno ve škole? Doufám, že jste všichni zdraví. Františku, na fotce, jak řežeš ten modřín, vypadáš velice dobře, zdravý, silný a odpočatý. Pozdravujte děcka a co je s Milanem (3. květen 2003, konečně mám obálku na poslání fotek, Milan mezitím napsal, je OK a všechno o rodinných starostech – o Blance vím od Tebe ingrid jenom). Ještě je vše v nepořádku? Co děti a Blanka? Už dostudovala? Já osobně se nedivím, že M. a B. měli problém – život v paneláku, bez zahrady a soukromí mě DĚSÍ a spokojeně si budu osekávat ostružiny každou minutu. Ahoj všichni, Viki P.S. Teď je 8:00 PM a tma. Luisa a Destiny jsou na koncertě symfónickém a tak mám místo na psaní na Luisině stole, v jejím pokoji. To je klid! Venku leje, proudy vody perou do oken. Kočka Minky asi bude mít koťata. Nechceš americkou kočku? B. Ti může přivést!
Autor: Bohdan Koverdynský | karma: 13.48 | přečteno: 269 ×
Poslední články autora