Bohdan Koverdynský

Americký sen (106)

24. 07. 2017 21:07:50
Příběh na pokračování. Autentické životní osudy české emigrantské rodiny v Československu, Rakousku a USA v období od roku 1976 do současnosti. O řemesle psaní článků. Javorová Vyhlídka, 15. dubna 2006.
Ahoj Ingrid, Franto a Vašku, před týdnem nám přišel Vaškův rozsáhlý dopis. Děkujeme! Zvláště za anglický překlad, protože Luisa a Destiny pomalu louskají češtinu slovo za slovem tak, že by jim dopis vystačil na celý rok.

Jak už víte, píšu pojednání o smyslu a způsobu vědecké práce a tak chci využít příležitosti k posouzení Vaškova článku, který přiložil v dopise. Cílem mého pojednání je příručka denního užití. Než se dám do článku, musím se zmínit, že každá práce má nejprve dobré řemeslné provedení a to je, kde učedník musí začít. Smysl následuje na druhém místě.Tepelná izolace s kapilárně aktivní tkaninou pro rozvody chladu.

Začneme Konfuciem. Jádro vytříbí nález přesných slov, která vystihnou srdce myšlenky. Řemeslo článku je ve slovech.

Článek musí pronést myšlenku jasně a česky. Doporučuji dobrý slovník vždy při ruce.

efekt = jev
knotový efekt = sání (odsávání)
experiment = pokus
kondenzovat = srážet difuze = rozptýlený
aktivní = činný
samovysychající ‡ odsávající
izolace = zábrana

Každé slovo vtěluje myšlenku, užívej jenom jedno slovo pro každou myšlenku. Doporučuji čtvrtku papíru se seznamem slov použitých v článku během jeho soupisu. Dnes už víme, že řeč je šestým smyslem, který nezávisí na určitém jazyce. Avšak každý jazyk se liší, jako hudební nástroj, v předvedení myšlenky. Pro matematickou a technickou práci doporučuji češtinu.

Každý článek má být odpovědi na otázku. Uveď článek překrásně položenou otázku a nástinem odpovědi. Zde musíš vydat 90% svého úsilí. Toť vše o řemesle článků.

Václav
Autor: Bohdan Koverdynský | karma: 9.50 | přečteno: 194 ×
Poslední články autora